frina-logo

Блог

Бръчки: симптоми, причини и справяне с тях

май 26, 2023

Бръчките са естествен знак, че остаряваме. Повечето жени не харесват фините бръчици по лицето си, но искат стегната и гладка кожа дори и в напреднала възраст. Като част от процеса на стареене, бръчките и фините линии не могат да бъдат напълно избегнати. Различни фактори, обаче позволяват да поддържаме младежки вид възможно най-дълго. Те варират от хранителни навици и начин на живот до правилната грижа за кожата с високоефективни съставки.

Бръчки: естествена характеристика на процесите на стареене

Но какво все пак са бръчките? Това са деформации на повърхността на кожата. В началото тези бръчки се появяват само за кратко, например когато се смеем или мръщим вежди. При младите хора тези деформации след това отново изчезват. С нарастването на възрастта  символите на възрастта стават все по-ясни и видими в дългосрочен план.

Човешката кожа се състои от различни слоеве. Техният състав и наситеност с хранителни вещества определя дали имаме видими признаци на стареене на кожата – и на каква възраст е това. В хода на живота кожата става по-малко еластична. Важен фактор е способността на кожата да се обновява. Докато нашите кожни клетки се обновяват напълно на всеки четири седмици в млада възраст, този процес се извършва само на всеки пет седмици в напреднала възраст. Метаболизмът на клетките става по-бавен, което води до по-лошо кръвоснабдяване.

Колагеновите и еластиновите влакна са важен компонент на горните слоеве на кожата. В идеалния случай делът им е много висок. След това кожата изглежда стегната. С напредването на възрастта количеството на колаген и еластин в кожата намалява. Това има ясно видими ефекти с течение на времето: Кожата пада, става набръчкана, образуват се фини и накрая по-широки фини линии.

Този вътрешен процес в крайна сметка е неизбежен. Ние можем да повлияем на това колко бързо старее кожата. За да направим това, трябва да разберем какво насърчава образуването на такива фини линии в кожата.

Какво причинява бръчките?

Колко бързо старее кожата ни зависи от една страна от естествените процеси в тялото. Нашата генетична предразположеност също играе роля. Например, хората със суха кожа обикновено остаряват по-бързо от хората, които са склонни да имат мазна кожа. Произходът също играе роля. Хората от Азия обикновено нямат видими фини линии по лицето си по-късно, докато този процес започва средно по-рано при хората в Европа и Северна Америка.

Хормоналните промени също оказват влияние върху стареенето на кожата. Ако тялото произвежда по-малко естроген в по-зряла възраст, кръвообращението в кожата страда. В резултат на това кожата става по-бледа и отпусната.

Ние не можем да повлияем на някои вътрешни процеси. Въпреки това, ние можем много добре да повлияем как външните фактори на стареенето на кожата влияят на кожата. Преди всичко диетата, начинът на живот и влиянието на слънчевата светлина играят решаваща роля в този контекст.

Какво е вредно за нашата кожа?

  • Вредното въздействие на UVА и UVВ лъчите  
  • Храненето и стилът на живот влияят върху стареенето на кожата
  • Пушенето и консумацията на алкохол също са вреден фактор.
  • Стресът и недостатъчното количество сън състаряват кожата.

Не само начинът на живот, но и правилната грижа за кожата е от решаващо значение за предотвратяване на преждевременното й стареене.  

Изключително ефективни са продуктите против стареене на марката EVENSWISS® - БУСТЕР ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С DERMATOPOIETIN®, ПОДМЛАДЯВАЩ СЕРУМ, БОГАТ ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО и ПОДМЛАДЯВАЩ ОКОЛООЧЕН КОМПЛЕКС - помагат за запазване на младежкия вид на кожата възможно най-дълго. С правилната грижа за кожата тенът  ще изглежда по-свеж и млад. Кожата е снабдена с основни хранителни вещества и влага. Това помага да се спре стареенето на кожата.

Активни съставки за борба с бръчките в продуктите EVENSWISS®  

С продуктите против стареене на EVENSWISS® залагаме на висококачествени, ефективни съставки. Те поддържат кожата по време на регенерация, снабдяват я с минерали и стимулират производството на колаген. Съставките на продуктите EVENSWISS® забавят образуването на бръчки по кожата. Една от нашите най-важни съставки е Dermatopoietin® Peptide Complex.

Зад него стои активното вещество интерлевкин-1-алфа (IL-1a). Този протеин предизвиква верижна реакция, която се разпространява в дълбоките слоеве на кожата. Стимулира фибробластите в кожата да произвеждат повече Колаген, Еластин и Хиалуронова киселина. Dermatopoietin® също освобождава различни фактори на растеж и диференциация. Те имат ефект върху епидермиса и помагат на кожата да се регенерира.

Самата кожа произвежда IL-1a. С напредване на възрастта обаче производството на това важно вещество намалява. Това забавя обновяването на кожата. Високоефективните продукти против стареене на EVENSWISS® противодействат на това развитие.

Съставки за максимален ефект в продукти EVENSWISS® против стареене на кожата

Когато експертите ни разработват рецептури за продукти грижа за кожата EVENSWISS®, разчитаме на високоефективни съставки, които стимулират механизмите на регенерация на кожата. Това включва например бета-глюкан. Този материал принадлежи към баластните материали. Бета-глюканът помага да се противодейства на стареенето на кожата, причинено от стрес.

Допълнителен компонент на много продукти на EVENSWISS® е екстрактът от Rhododendron Ferrugineum, който се получава от ръждиволистна алпийска роза. Намалява стареенето на кожата, причинено от изменението на климата и вредните влияния на околната среда.

Екстрактът от смола Commiphora Mukul помага за по-малко видими фини линии и бръчки. Тази активна съставка "запълва" неравностите по кожата. Това вещество е известно още като растителен коензим Q10.

Активната съставка кофеин противодейства на стареенето на кожата поради влиянието на UV лъчите. Кофеинът забавя така нареченото фотостареене, като предпазва от възпаления в тялото. Алантоинът също се бори с щетите, причинени от слънчевата светлина.

Ефективни съставки противодействащи на стареенето на кожата

Ниацинамид и маслото от Шея намаляват фините линии и бръчките по кожата. Ниацинамидът също противодейства на разширените пори и замърсяванията по кожата. Кожата изглежда по-гладка и по-млада.

Циклотетрапептид-24 аминоциклохексан карбоксилатите са сред високоефективните съставки на продуктите за грижа за кожата EVENSWISS®. Протеинът е богат на антиоксиданти и стимулира обновяването на кожните клетки. Токоферолът или витамин Е също е антиоксидант. Това забавя стареенето на кожата и осигурява на кожата по-добра хидратация.

Екстрактът от семена на Hordeum Vulgare прави кожата мека и еластична. Silybum Marianum Fruit Extract е екстракт от бял трън. Прави кожата по-стегната и гладка. Подобно на хидролизирания натриев хиалуронат, активната съставка видимо намалява дълбочината на бръчките.

© Copyright 2023 - All Rights Reserved
usermagnifiercrosstext-align-justify
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram